WFP Promoting Production and Consumption of Nutritious Foods in Zambia
Insats-ID : SE-0-SE-6-11631På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Projektet kommer att genomföras av World Food Programme, WFP och det övergripande målet med projektet är "att förbättra livsmedelstrygghet och näringsriktighet för kvinnor och barn i centrala, södra och östra provinserna i Zambia genom att främja produktion, marknadsföring och konsumtion av diversifierade näringsrika livsmedel". Särskilda mål är följande: Mål...
Läs hela beskrivningenFrån
- C01 - Projektstöd
Mer om insatsen
Projektet kommer att genomföras av World Food Programme, WFP och det övergripande målet med projektet är "att förbättra livsmedelstrygghet och näringsriktighet för kvinnor och barn i centrala, södra och östra provinserna i Zambia genom att främja produktion, marknadsföring och konsumtion av diversifierade näringsrika livsmedel". Särskilda mål är följande: Mål 1: Öka kunskapen om vikten av näringsrik kost, näringsämnen och bra spädbarnsmat hos de samhällen och skolor som ingår i projektets målgrupp. Förväntat resultat: Byinvånare, skolelever, mödrar och spädbarn i målgruppsområdena har förbättrad och omväxlande kost med större näringsinnehåll. Mål 2: Främja tillgång till och konsumtion av näringsrika livsmedel på hushållsnivå genom ökad produktion och förbättrade marknader. Förväntat resultat: Småskaliga lantbrukare i målgruppsområdena har uppnått ökad produktion och ökad tillgång till och konsumtion av näringsrika livsmedel. Mål 3: Generera lärdomar och bästa praxis genom och hos de genomförande organisationerna som tar fram och genomför strategier och program inom livsmedelstrygghet och näringslära. Förväntat resultat: Lärdomar och bästa praxis påverkar framtida utformning av och innehåll i strategier och planering av program inom livsmedelstrygghet och näringslära. Programmets huvudsakliga aktiviteter omfattar: a) Integrerat stöd till förbättrad nutrition genom utbildning i näringslära till lärare, elever, jordbruksrådgivare och byinvånare; genom kommunikation syftande till förändrat socialt beteende och genom att främja mer näringsriktig mat för spädbarn och barn; b) Stödja tillgång till marknader och främja bättre hantering efter skörd för att öka lantbrukares inkomst och minska efterskördsförluster, samt c) Utföra för programmet relevanta studier så som marknadsanalyser, konsumtionsmönster mm för att förbättra programmets genomförande och angreppssätt. WFP kommer att stötta förbättrad jordbruksproduktion och marknadsföring av näringsrik mat och samtidigt leverera information och utbildning för att öka näringskunskap och vanor bland lantbrukare, skolelever, lärare, ungdomar, mödrar och andra för insatsen viktiga målgrupper. Kommunikation syftande till förändrat socialt beteende och vanor samt kvinnors ökade egenmakt är viktiga delar av programmet. Särskild tonvikt ligger vid att nå gravida och ammande kvinnor, kvinnor med barn i åldern 6 till 23 månader, tonårsflickor, grundskolestudenter och småbarn, för vilka programmet ska bidra till att säkerställa en hållbar och garanterad tillgång till näringsriktiga värdekedjor. Utbildningsaktörer har identifierats som viktiga partners inom näringslära, vatten, sanitet och hygien samt jordbruk. Utbildning är också ett strategiskt verktyg för att nå ut till ungdomar med kunskaper och färdigheter inom dessa områden, inte minst med tanke på de många tonårsmödrarna i Zambia och dess samband med höga undernäringsnivåer bland unga kvinnor och småbarn.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 0 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
- Minimum acceptable diet which measures diet diversity in infants between 6 and 23 months improved from 9.8% at baseline to 32.5% at endline. - Application or adoption of Conservation Agriculture (CA) practices increased among farmers. For example, application of ripping increased from 40.5% at baseline to 64.8% at endline. - Post-harvest losses reduced from 25.5% at baseline to 12.5% at the endline. - A total of 1,175 savings groups were established with a total membership of 29,375 (67% being women) and a total of USD 1,308,552 being cumulatively saved across the savings groups. - Households access to loans improved from 95.7% at baseline to 98.4% at endline. - 6 percent of the beneficiary smallholder farmers sold their crop through established aggregation systems. A total of 156,635 MT of crop with an estimated value of 352,000 USD was sold via the aggregation systems. - Consequently, 68.7 percent (against a target of 70 percent) of households reported increased income because of enhanced access to markets.
The project goal is to improve Food and Nutrition Security of Women and Children in Central, Southern and Eastern Provinces through fostering production, marketing and consumption of diversified nutritious foods The main objectives and results are as follows; Objective 1: Bridge knowledge gaps on nutrition and infant feeding practices amongst targeted communities and schools. Expected Result: Communities and school learners in targeted areas have improved diet diversity and Infant and Young Child Feeding Practices. Objective 2:Promote access and consumption of nutritious foods at household level through production and markets. Expected Result: Smallholder farmers in target areas have increased production, access and consumption of nutritious foods. Objective 3: Generate lessons and best practices through implementation with partners that will operationalize nutrition-sensitive policies and programmes. Expected Result: Lessons and best practices generated influence policy and nutrition-sensitive programming.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?
Rapporter från Expertgruppen för biståndsanalys och Sidas strategi- och korruptionsrapporter Berättelser om biståndets resultat Sidas årsredovisning