Jarl Hjalmarson Stiftelsen - stöd genom PAO-strategin 2019-2022
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 37 992 407 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Pandemin och de begränsningar den medfört har i allra högsta grad påverkat Stiftelsens verksamhet. De flesta av Stiftelsens aktiviteter som var planerade att äga rum under 2020 behövde skjutas fram eller ställas in. Under året var därför fokus på att ställa om verksamheten för att fungera under den rådande pandemin. Inom ramen för Stiftelsens del av ÖstP projektet genomfördes under våren och sommaren 2021 en serie webtrainings för att förbereda kandidater och unga politiker inför valet. På seminarierna diskuterades bland annat frågor som hur man ska få unga att rösta i valet, hur man kan attrahera volontärer att bidra i kampanjarbetet samt hur man tolkar och förhåller sig till opinionsundersökningar. Ett återkommande tema var också exempel från andra länders valkampanjer där talare från bland annat Balkan berättade om sina erfarenheter. Att ge stöd, råd och att fungera som ett bollplank för samarbetspartier och dess företrädare är en viktig del i JHS långsiktiga arbete. Under pandemin blev det en än viktigare del, dels för att fortsatt hålla en tät kontakt med samarbetspartier men också för att många av dem behövt extra stöd i en exceptionell situation. Stiftelsen byggde under hösten 2021 upp en databas med föreläsningar för att använda vid digitala utbildningar. Formatet med E-learning har visat sig fungera bra och har varit mycket uppskattat av deltagare och samarbetspartier. Under pandemin har Stiftelsen också fokuserat på att på distans utbilda samarbetspartiernas projektansvariga. För att underlätta planering, genomförande och utvärdering av projektets aktiviteter har också en guide för konferenser/seminarier, rundabordskonferenser och besöksprogram tagits fram.
Målet är att stärka europeiska samarbetspartiers förmåga att driva reforminriktad politik. Fyra fokusområden anges för programmet: - Kvinnor och unga samt andra minoriteter - EU och europeisk integration - Nätverksbyggande baserat på idéer och ej etnicitet - Ökad samverkan med internationella demokratistiftelser Målet ska nås genom utbildningar, rådgivning och utbyten. Det handlar om utbildning i god samhällsstyrning, inkluderande, deltagandebaserat och representativt beslutsfattande samt icke-diskriminering och korruptionsbekämpning.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?