UNYV 2020
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 19 051 585 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Initiativet att genomföra UNV-programmen lanserades av Sida 2017 för att ge unga personer chansen att få erfarenhet av fältarbete inom FN med målet att därefter ha behörighet att söka till det mer kvalificerade JPO programmet. Inför varje rekryteringsomgång har Sida valt ett tematiskt fokus, för batch 1 år 2020 var fokus "environment and climate change" och för batch 2 "gender equality and women's empowerment" liksom "inclusive economic development". Inom ramen för programmet för UNYV 2020 fanns även 4 specialist-tjänster inom data och kommunikation (covid-19 respons). De 30 tjänsterna var samtliga initialt på ett år, men med en planerad finansiering om två år. Sida beslöt mot slutet av år 1, i dialog med UNV, att erbjuda förlängningar. 20 volontärer valde att förlänga sina kontrakt ytterligare ett år. Insatsen bidrog till en ökad kandidatpool för JPO programmet. Av de 30 personer som rekryterades erbjöds två personer fortsatt tjänstgöring hos UNV, varav en fortsatte, två övergick till specialisttjänster för UNV, två fick konsultuppdrag inom FN på sina respektive stationeringsorter, tre personer rekryterades till FN och minst fyra rekryterades till JPO programmet.
Bidra till genomförandet av Agenda 2030 genom att tillhandahålla personal inom prioriterade ämnesområden. Bidra till delmålen inom kapacitetsutvecklingsstrategin som syftar till en bredare svensk resursbas genom att: 1) Öka svensk representation på strategiska tjänster i internationellt utvecklingssamarbete. 2) Öka användning och återföring av svensk kompetens och erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?