Svenska Röda Korset infokom 2022-2025
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 516 000 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Som en konsekvens av limiterna (under 2022) och den snabba nedstängningen av informations och kommunikationsstrategin (första kvartalet 2023) kom insatsens verkliga aktivitetsperiod endast att omfatta ett drygt halvår 2022. Under programmet utbildades kursdeltagare från Svenska Röda Korsets Folkhögskola i de Globala målen, Parisavtalet samt hur genus, migration, diskriminering och maktstrukturer påverkar hållbar utveckling. Ett särskilt utbildningspaket anpassat till varje kurs sammanställdes och kan användas framöver. Dessa utbildningspaket bidrog till kursdeltagarna grundläggande teoretiska kunskaper inom ovanstående områden. Kursdeltagarna har sedan använt dessa kunskaper för att utveckla och genomföra de informationsinsatser som följer: Den första innefattade Dokumentärfilm i världen (DIV) och Hållbar samhällsutveckling (HU) som mynnade ut i 14 workshops om hållbarhet och konsumtion inom ramen för en hållbarhetsdag anordnad av Naturskyddsföreningen på gymnasieskolan i Täby. Det övergripande temat för de workshops som genomfördes handlade om hur konsumtionsvanor i Sverige påverkar människor i globala syd på olika sätt. Genom denna informationsinsats nåddes flera av programverksamhetens målgrupper så som unga personer i socioekonomiskt utsatta områden och personer med en livsstil som belastar klimatet mer än genomsnittet. Den andra informationsinsatsen var ett samarbete mellan Migration och social hållbarhet (MSH) och hållbar samhällsutveckling och utmynnade i en utställning om klimatdriven migration. Utställningen visades både på folkhögskolan och i Skärholmens centrum och lockade besökare både från allmänheten och skolans personal, deltagare och externa besökare. Detta sätt att arbeta fick ett positivt mottagande och kommer att fortsätta även efter att projektet med Sida avslutats. Den tredje informationsinsatsen samordnades med Stockholm vatten och avfall. Den fokuserade på hållbar konsumtion och hur nyproduktion av varor påverkar klimatet och livsmiljöer lokalt i länder där produktionen sker. Informationsinsatsen bedrevs genom filmvisning, informationsblad samt quiz och resulterade i att ett utökat material om hållbar konsumtion togs fram i samarbete med Röda korsets second hand-butiker. Materialet har även integrerats som en del av Röda Korsets Folkhögskolas kurs för hållbar utveckling.
Syftet med kommunikationsprogrammet är att sprida information och skapa engagemang kring frågan om hållbar utveckling i allmänhet, samt med fokus på genus, migration, klass, etnicitet, diskriminering och på klimatförändringar i synnerhet genom att belysa problematiken i orsaker till klimatförändringarna, dess konsekvenser samt åtgärder på global, nationell, regional, lokal och individuell nivå för att begränsa dessa. SRK:s övergripande mål är formulerat som följer: kunskapsspridning och opinionsbildning i syfte att bidra till fattigdomsbekämpning och en rättvis och hållbar global utveckling. Det övergripande målet är uppdelat i tre undermål/delprojekt: 1.Målgruppen får kunskap och förståelse för hur miljö, klimat, jämställdhet, diskriminering och konflikt påverkar möjligheterna att uppnå en jämlik och hållbar utveckling samt hur perspektiven samspelar. 2. Målgruppen får en ökad insikt och förståelse för hur deras egen livsföring bidrar till klimatförändringarna samt de humanitära konsekvenserna för utsatta grupper i utvecklingsländerna. 3. Målgruppen får ökad kunskap om vilka förändringar som kan göras på individuell, kommunal, regional, nationell och global nivå för att uppnå en mer hållbar global utveckling.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?