Inkluderande Grön Ekonomi (EfD) II
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 43 715 255 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Inom de fem olika arbetsområden finns resultat från 2023. För att illustrera vissa resultatexempel från vardera arbetsområde, kan följande nämnas. Arbetsområde 1: (Att matcha IGE policybehov med evidens) Identifikation av kunskap och kunskapsgap gällande genomförande av ekonomiska styrdokument inom grön ekonomi samt rekrytering av både organisationer och nyckelpersoner / tjänstemän för genomförande. Arbetsområde 2: (Kapacitetsutveckling / träning) Totalt 26 st "IGE fellows" tog del av viktig kapacitetsbyggande träning inom grön ekonomi, organisatorisk förändring, social acceptans och inkludering, hållbara energilösningar. Arbetsområde 3: Transformativa initiativ peer learning inom IGE i praktiken Totalt sex st transformativa initiativ inom det för genomförandet relevanta sakområdet (Hållbara energi-transitioner Biomass) utvecklades och genomfördes. Arbetsområde 4: Social inklusion, acceptans och ansvar inom IGE Training sessioner både online och i person hölls under året inom reformer för grön ekonomi. Arbetsområde 5: Bygga ett professionellt nätverk inom OGE på lokal och regional nivå Programmet stärkte det nationella och regionala politiskt samarbetet mellan akademiker och policyutövare (statliga organisationer och sektorsintressenter) för IGE- reformer.
Insatsen syftar till att stärka nationella system och institutioner för en inkluderande grön ekonomi, med fokus på att utveckla kapacitet för effektiv användning av existerande forskning i strategisk planering och beslutsfattande, och förbättrad samverkan mellan forskare och planerare och beslutsfattare. Sammantaget stärker detta användningen av evidensbaserat policyskapande och implementering. Avseende insatsens mål och förändringsteori, kommer insatsen fokusera på att påverka planering och beslutsfattande så att ekonomiska styrmedel kan användas i högre grad bland insatsens organisationer för att därigenom bättre bidra till att hållbar utveckling uppnås genom att mobilisera inhemska och internationella forskare och annan expertis från intressenter kommer programmet att stärka regeringarnas arbete för en omställning mot grön ekonomi på sätt och med metoder som är hållbara och självförstärkande. Programmet bygger på avancerade kapacitetsbyggande metoder och tillvägagångssätt med direkt tillämplighet i deltagarnas och deras organisationers (dvs statliga myndigheters) dagliga arbete. Programmet avser stärka deltagarna i deras roller som förändringsagenter inom sina respektive organisationer.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?