ForumCiv EU-Sudan 2017-2022 Röda Korset
På denna webbplats visas öppna data om det svenska biståndet, som visar när, till vem och för vilket ändamål svenskt biståndsmedel betalas ut, samt vad det har gett för resultat. Denna sida innehåller information om en av de insatser som finansieras med svenskt bistånd.
Här visas alla aktiviteter kopplade till insatsen. Klicka på en enskild aktivitet för att se fördjupad information.
Totalt 1 778 652 SEK fördelat på 0 aktiviteter
Här presenteras en lista över alla utbetalda transaktioner för en specifik insats. Varje betalning kan spåras till en särskild aktivitet. Negativa belopp indikerar att det skett en återbetalning.
0 transaktioner
Inga transaktioner tillgängliga för denna insats
0 insatsdokument
Nedladdningslänk |
---|
Inga insatsdokument tillgängliga för denna insats
Resultat
Projektaktiviteterna visade på en påtaglig framgång när det gäller att öka motståndskraften och minska sårbarheten hos målgrupperna inför klimatförändringarna. Detta genom ökad kunskap om och förståelse för klimatförändringarna, införande av olika anpassnings- och begränsningsstrategier (t.ex. förbättrad teknik för jordbruk och boskapsskötsel djurhållning, skyddsbälten, återställande av betesmarker och förnybar energi) samt förbättrad vattentillgång. Enligt resultaten rapporterade dessutom mer än 50% av de tillfrågade ökade hushållsinkomster och Northern State noterade en ännu högre procentandel på 82%. Dessa resultat visar på projektets positiva inverkan och dess effektivitet för att hantera klimatrelaterade utmaningar på samhällsnivå. Insatsens bidrag till genomförandet av CSO-strategin Projektet utnyttjade effektivt styrkan och acceptansen hos sudanesiska Röda Halvmånen (SRCS). Majoriteten av intressenterna bekräftade också att deras synpunkter och behov vederbörligen beaktades under genomförandefasen. Livelihoods Programming kursen (LPC) faciliterad av Röda Korset och Röda Halvmånen Livelihoods Research Centre (LRC) vid IFRC gav viktig kunskap om försörjningsprogrammering, med en modul om klimatförändringar och försörjningsmöjligheter. Dessutom gav en utbildning i solenergisystem projektmedlemmarna med de nödvändiga färdigheterna för att använda solteknik. På så sätt bidrog åtgärden till starkare aktörer i det civila samhället. Baserat på de enkäter som genomfördes under den EU finansierade utvärderingen ökade projektet medvetenheten om system för tidig varning. När deltagarna ställdes inför varningar från systemet för tidig varning system antog majoriteten av dem skydds- och anpassningsstrategier.
Det övergripande målet med projektet är att bidra till att stärka lokalbefolkningens motståndskraft och hållbara försörjning för att bättre kunna svara på, och hantera klimatförändringar. Det syftar särskilt till att bidra till samhällenas förmåga i de tre områdena, att förebygga, bekämpa och motverka ökenspridning genom förbättrad och hållbar förvaltning av naturresurser.
Svenskt bistånd i siffror och berättelser
Vill du läsa mer om vilka resultat svenskt bistånd leder till?